Begeleid wonen

Trend Zorg biedt de mogelijkheid om begeleid te wonen in de regio Veldhoven. Daarnaast hebben we contracten met diversen gemeenten in de regio.

Bij woonbegeleiding wonen cliënten in een van de woningen van Trend Zorg en hebben een 15A03- 15A05-15W01 of ‘Ondersteuning zelfstandig leven – Plus’ indicatie. Daarnaast heeft Trend Zorg ook een contract met het CIZ zorgkantoor ZIN-WLZ.

Woonbegeleiding wordt geboden aan cliënten van 18 jaar en ouder die toe zijn aan een mate van zelfstandigheid. De woonbegeleiding wordt aangeboden op de Dorpstraat waar 4 woningen geclusterd zijn met achter de woningen het activiteitenruimte en kantoor voor de begeleiders. De begeleiding is van ma – vrij van 08.00 uur – 20.00 uur aanwezig, daarna is er een 24 uurs bereikbaarheidsdienst.

Er dient rekening mee gehouden te worden dat de cliënt met minstens één huisgenoot samen komt te wonen en met maximaal 3 huisgenoten. De begeleiding vindt in principe plaats op afgesproken tijden zodat de cliënten ruimte en tijd behouden voor zichzelf, maar cliënten kunnen ook bij onverwachtse situaties een beroep doen op de begeleiding. Cliënten kunnen altijd bellen met de bereikbaarheidsdienst.

De cliënten huren een slaapkamer in de woning. In sommige gevallen betaalt de cliënt zelf huur; in andere gevallen wordt de huur bekostigd vanuit de indicatie. Dit wordt bepaald door de organisatie die de indicatie afgeeft. De inrichting van deze kamer is hun eigen verantwoordelijkheid. De woonkamer, keuken en badkamer zijn voor algemeen gebruik en deze worden ingericht door Trend zorg.

Wanneer cliënten een ZIN indicatie ‘Midden output gericht’ hebben, doet de begeleiding samen met de client indien nodig de weekboodschappen voor gezonde voeding en huishoudelijke artikelen met hen, die vanuit de indicatie worden bekostigd. Cliënten met een andere indicatie bekostigen dit zelf. In alle gevallen kan de begeleiding ondersteuning bieden bij het doen van boodschappen en koken.

In overleg kan er bepaald worden of er een of meerdere keren in de week samen gekookt wordt. Daarnaast is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij de kookworkshops in de activiteitenruimte.

Iedereen krijgt een persoonlijk begeleider. Hiermee kunnen persoonlijke zaken besproken worden indien de cliënten deze niet met een andere begeleider kan bespreken. Daarnaast is de persoonlijk begeleider het aanspreekpunt voor bijvoorbeeld werk, school, stage en ouder(s)/familie en bespreekt deze met de cliënt welke begeleiding er nodig is. Trend Zorg biedt 24/7 bereikbaarheid aan onze cliënten en biedt diverse activiteiten aan waar cliënten aan deel kunnen nemen als ze dit willen: zo is er twee keer per week een kookworkshop, en kan wekelijks worden deelgenomen aan een zang workshop, naai workshop of het voetbal team. Ook kan er worden gesport en is er iedere maand een groepsactiviteit waar cliënten aan deel kunnen nemen. Wij kunnen ook de cliënten ondersteunen die na het begeleid wonen traject willen doorstromen naar een eigen woning of appartement.

Bij aanmelding voor woonbegeleiding kan het zijn dat je te maken krijgt met een wachtlijst.
Het is mogelijk om alvast starten met ambulante begeleiding thuis of bij ons op kantoor zodat
bepaalde zaken alvast opgepakt of in gang gezet kunnen worden.